Přeskočit na hlavní obsah
Všechny sbírkyKnowledge BaseOnline kurzy PREVENT
Kurz BOZP při práci na dálku (Home Office)
Kurz BOZP při práci na dálku (Home Office)
Aktualizováno před více než týdnem

Účel

Online kurz BOZP při práci na dálku (home office) je určen pro školení zaměstnaců vykonávajících práci na dálku. Je připraven jako nadstavba ke kurzu BOZP - Bezpečnost práce a nabízí řešení 3v1 pro naplnění základních povinností zaměstnavatele v oblasti BOZP v souvislosti výkonem práce na dálku.

  1. Školení - kurz seznamuje zaměstnance s požadavky a pravidly BOZP při práci na dálku.

  2. Prohlášení o splnění podmínek BOZP - kurz obsahuje prohlášení o splnění podmínek BOZP na pracovištích, která pro práci na dálku využívá.

  3. Pravidelné kontroly pracovišť - kurz obsahuje checklist požadavků BOZP na pracoviště využívaná při práci na dálku, který nabízí praktickou možnost výkonu pravidelných kontrol BOZP ze strany zaměstnavatele na těchto pracovištích.

Právní a jiné požadavky

Témata

Právní úprava BOZP při práci na dálku - Základní pravidla bezpečné práce - Pracoviště pro výkon práce na dálku - Pracovní prostředky - Elektrická zařízení - Ergonomie práce - Hlášení pracovních úrazů - Checklist požadavků a prohlášení k BOZP

Technické řešení

Online kurz pro LMS INSTRUCTOR, EDUNIO nebo jakékoliv jiné SCORM/AICC kompatibilní LMS. V kurzu je použit 3D výklad PREVENT, multimediální a interaktivní prvky.

Test

Ke kurzu není dodáván test pro ověření znalostí. Součástí kurzu je checklist požadavků BOZP s prohlášením podmiňujícím průchod kurzem, tj. uživatel potvrzuje splnění podmínek uvedených v checklistu prostřednictvím tlačítka „Souhlasím“.

Certifikát/prohlášení

Výstupem kurzu je prohlášení uživatele o seznámení s požadavky BOZP při práci na dálku a splnění podmínek BOZP na pracovištích, které při práci na dálku využívá.

V LMS INSTRUCTOR a EDUNIO lze nastavit elektronické podepisování prohlášení a ukládání v elektronické verzi.

Nastavení testu/certifikátu/prohlášení v jiných LMS se řídí možnostmi daného LMS.

Customizace

Kurz lze customizovat podle standardních pravidel pro customizaci kurzů PREVENT.

TIP!

Prohlášení o splnění podmínek BOZP na pracovištích využívaných při práci na dálku, které je výstupem kurzu, doporučujeme zahrnout mezi nedílné součásti dohody mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem pro výkon práce na dálku.

Dostali jste odpověď na svou otázku?